Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025 -

Μαγειρική



Θρεπτική κοτόσουπα με λαχανικά

Υλικά

1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 στελέχη σέλινου, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού ρύζι ή ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι)
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

Πάστα ταψιού σοκολατίνα

Μια λαχταριστή σοκολατένια πάστα που λιώνει στο στόμα. Εύκολη στην παρασκευή, χωρίς μίξερ, και ακόμα πιο γευστική την επόμενη μέρα – αφράτη, ζουμερή και πλούσια σε σοκολάτα.

Υλικά

Για τη βάση:



Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Ο κορμός σοκολάτας είναι τέλεια επιλογή για γλυκό και σήμερα θα τον φτιάξεις με καραμελωμένα κάστανα.

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
40 γρ. αποξηραμένα cranberries
Kαραμελωμένα κάστανα



Βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές

Αν είσαι λάτρης των φακών, τότε οι κόκκινες θα μπουν σίγουρα στο μενού σου σήμερα. Θρεπτικές, γευστικές και μαγειρεύονται γρήγορα – ιδανικές για μια υπέροχη, κρεμώδη σούπα με ζεστή, φθινοπωρινή διάθεση.



Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και κριθαράκι

Ένα ελαφρύ, θρεπτικό πιάτο γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.

Υλικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ή ψάρι της επιλογής σας