Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συμβουλές & Tips



Βιταμίνη C: Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επούλωση των πληγών και στην απορρόφηση του σιδήρου. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες.



Αποτοξίνωση πριν από το Πάσχα: Δείτε τι πρέπει να καταναλώνετε

Η αποτοξίνωση πριν το Πάσχα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του. 

Και αυτό γιατί το Πάσχα είναι μια εποχή διατροφικής «ατασθαλίας» για τους περισσοτέρους και οι υπερβολές μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην καλή υγεία.



Πανελλήνιες 2024: 5 χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος – Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Στη «μάχη» των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2024 για την εισαγωγή τους στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ρίχνονται σε περίπου ενάμιση μήνα χιλιάδες υποψήφιοι μαθητές.



12 υπερτροφές που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100

Η Ικαρία, το ελληνικό νησί όπου οι άνθρωποι «ξεχνούν να πεθάνουν», είναι μια από τις πέντε περιοχές σε όλο τον κόσμο με το μεγαλύτερο ποσοστό αιωνόβιων.



Οι έντονες λιγούρες για γλυκό συνδέονται με το αίσθημα μοναξιάς σύμφωνα με νέα μελέτη

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open, επιδίωξε να συνδέσει την μοναξιά και την απομόνωση με τις διατροφικές διαταραχές, ειδικότερα τις έντονες λιγούρες για ζάχαρη και γλυκό.



Ο πιο γρήγορος τρόπος για να «εξαφανίσετε» το άγχος

Όλοι έχουμε βιώσει την ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία νιώθουμε ότι το άγχος επιδρά στο σώμα μας.

Υπό πίεση και μέσω ασυνείδητων λειτουργιών, το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα -το οποίο χωρίζεται σε Συμπαθητικό και Παρασυμπαθητικό- αλλάζει τον τρόπο που αντιδρά.