Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 -
Βροχή

9 °C

Σήμερα, 17. Ιανουαρίου 2017

ΤαξίδιαΟ Μυστράς σε ψηφοφορία του TripAdvisor για τα λιγότερο γνωστά μνημεία της UNESCO

Σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε ανάμεσα στους χρήστες του TripAdvisor σχετικά με τα οχτώ πιο ιδιαίτερα και αξιόλογα μνημεία της UNESCO παγκοσμίως, που ωστόσο παραμένουν λιγότερο γνωστά σε ένα μεγάλο μέρος ταξιδιωτών, αναδείχθηκε και ο Μυστράς, ένας ελληνικός αρχαιολογικός χώρος μεγάλης ιστορικής σημασίας.3 ελληνικά νησιά στα καλύτερα του κόσμου

 

Το Condé Nast Traveler δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο. Οι αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τα 20 καλύτερα νησιά και ανάμεσα τους βρίσκονται 3 ελληνικά. Πρόκειται για τα ετήσια βραβεία 2016 Readers’ Choice Awards.

Τα 3 ελληνικά νησιά είναι η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη.Ορεινός παράδεισος χτισμένος στη βουνοπλαγιά

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στον νομό Τρικάλων, περιτριγυρισμένο από βουνά, τρεχούμενα νερά και πυκνά δάση βρίσκεται το Περτούλι. Μαζί με την Ελάτη, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, αποτελούν αγαπημένο προορισμό κυρίως χειμερινό- λόγω της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου- αλλά και όλων των εποχών.Βεγορίτιδα: Το υγρό στολίδι της Μακεδονίας

Μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες φυσικές λίμνες της Ελλάδας, η Βεγορίτιδα μοιράζεται στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας, στη Μακεδονία. Τα νερά της «βρέχουν» παρόχθιους οικισμούς που απολαμβάνουν τη θέα της, όπως η Άρνισσα στην Πέλλα και ο Άγιος Παντελεήμονας στη Φλώρινα.Καρύταινα: Πανέμορφο ιστορικό χωριό της Ελλάδας (βίντεο)

Η Καρύταινα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Καρύταινας και είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου, αποτελώντας μοναδικό στολίδι στην περιοχή.
 


Περτούλι: Ένας «παραδεισένιος» τόπος περιτριγυρισμένος από βουνά, τρεχούμενα νερά και πυκνά δάση

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στον νομό Τρικάλων, περιτριγυρισμένο από βουνά, τρεχούμενα νερά και πυκνά δάση βρίσκεται το Περτούλι. Μαζί με την Ελάτη, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, αποτελούν αγαπημένο προορισμό κυρίως χειμερινό- λόγω της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου- αλλά και όλων των εποχών.