Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 -
Βροχή

9 °C

Σήμερα, 17. Ιανουαρίου 2017

Μαγειρική



Ατομικά πιτσάκια

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
  • 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο


Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. φέτα
200γρ. ανθότυρο ολόπαχο
100γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
2 αβγά
μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία



Καλαμάρι με γέμιση απο σπανάκι και γαρίδες

Το καλαμάρι  που κατά την  μεσαιωνική ελληνική ονομαζόταν καλαμάριον ονομάστηκε έτσι χάρη στο σώμα του που μοιάζει με μελανοδοχείο. Αποτελεί εξαιρετικό έδεσμα κυρίως συνοδεία ούζου κατά τους θερινούς μήνες μαζί με τα ξαδερφάκια τους σουπιές και χταπόδια.

Υλικά για 4 μερίδες



Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα

2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι

Εκτέλεση



Χοσάφι (αλάδωτο)

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό για 2 ώρες. Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10´ λεπτά. Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο.



Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι