Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 -
Μερική συννεφιά

16 °C

Σήμερα, 28. Απριλίου 2017

ΟρθοδοξίαΘερμή υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο

Με λόγια άπλετου σεβασμού προς τον πρώτο τη τάξει της Ορθοδοξίας, υποδέχτηκε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, στην πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ στο Κάιρο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, από οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αίγυπτο, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Ελ Άζχαρ, για να μιλήσει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη.

 Αίγυπτος: Θερμή η υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με λόγια άπλετου σεβασμού προς τον πρώτο τη τάξει της Ορθοδοξίας, υποδέχτηκε ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, στην πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ στο Κάιρο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αίγυπτο, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Ελ Άζχαρ, για να μιλήσει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη.Η σιωπή είναι απάντηση

Πολλοί εκλαμβάνουν τη σιωπή του Θεού, ως ένδειξη  ότι ο Θεός «δεν υπάρχει», «πέθανε».

Αν όμως σκεφτόμαστε σε ποιά θέση φέρνουμε το Θεό με τα πάθη μας, τότε θα βλέπαμε ότι Αυτός δεν έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να σιωπήσει. Ζητάμε από Αυτόν να μας υποστηρίξει στις αδικίες μας.Μητρόπολη Αργολίδος: Πρόγραμμα εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Ιατρού

Το Σάββατο 29 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Λουκά του Ιατρού, για την ανέγερση του οποίου ο Ιερός Ναος ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ προσφέρε το χώρο στη θέση ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ.

 Είναι δωρεά του Θεού

Κάθε αγαθό προέρχεται από τον Θεό. Δεν υπάρχει αγαθός λογισμός που δεν είναι από τον Θεό, ούτε πονηρός που δεν είναι από τον διάβολο.

Ό,τι καλό λοιπόν διανοηθείς, πεις ή κάνεις, όλα είναι δωρεά του Θεού.

«Παν δώρημα τέλειον άνωθέν εστι καταβαίνον».

Όλα είναι δωρεά του Θεού· δικό μας δεν έχουμε τίποτε.Να πιάσουμε κουβέντα

Η ακατανίκητη ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία πρέπει να διοχετευθεί σωστά.

Πρώτα-πρώτα να πιάσουμε κουβέντα με αυτόν τον άγνωστο εαυτό μας.

Κουβέντα ειλικρινή, τίμια, θαρρετή.

Να βρούμε στα βάθη μας την κρυμμένη αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.