Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 -
Μερική συννεφιά

14 °C

Σήμερα, 21. Φεβρουαρίου 2017

Ορθοδοξία"Το Άγιον Όρος εχάρισε δυο αγίους τον όσ. Πορφύριο και τον όσ. Παΐσιο"

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει στο Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδικής, κατά την ετήσια εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.Ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Το θέμα «Τάμα του Έθνους» Θα είναι ή η δόξα σας ή ο πολιτικός τάφος σας! Οι γνήσιοι Έλληνες έχουν πολύ πληγωθεί από τη στάση σας», αναφέρει σε ανοιχτή του επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

 Λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης

Την εικόνα και το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης, της κεράς των Αθηνών, λιτάνευσαν, σήμερα, το πρωί, από τον μητροπολιτικό ναό Αθηνών μέχρι το σπίτι της και το μοναστήρι της στην Πλάκα.

Φωτορεπορτάζ briefingnews.grΘεία Λειτουργία για την Αγία Φιλοθέη

Στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών τελέσθηκε, σήμερα, η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων μητροπολιτών Ύδρας και Αιγίνης, Εφραίμ και Σουηδίας και Σκανδιναβίας Κλέοπα.Ο Βίος της Αγίας Φιλοθέης, που υπέμεινε κάθε βασανιστήριο για την αγάπη του Χριστού

Η σπουδή του βίου των νεομαρτύρων αποτελεί για κάθε άνθρωπο μάθημα ζωής, πηγή έμπνευσης και ζωντανή δημιουργική πίστη και πορεία. Η μελέτη του βίου της Κυράς των Αθηνών, της Αγίας Φιλοθέης, μας καταδεικνύει περίτρανα τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να στηρίξει μια ολόκληρη πολιτεία.