Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συμβουλές & Tips



Επιστήμονες αποκαλύπτουν ποια επαγγέλματα προστατεύουν το μυαλό από την άνοια

Επιστήμονες από τη Νορβηγία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα με υψηλές νοητικές απαιτήσεις μπορεί να προστατεύουν την υγεία του μυαλού τους και να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια καθώς μεγαλώνουν.



Θυμός: Τα 3 κόλπα για να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τις «εκρήξεις» και όσους… σε εκνευρίζουν

Η διαχείριση του θυμού είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικά όταν ο θυμός πηγάζει από μακροχρόνιες καταστάσεις ή καταστάσεις που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε. Οι συμβουλές του τύπου «σκέψου πριν μιλήσεις» ή «μην πεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα» είναι μόνο θεωρητικές και δύσκολο να εφαρμοστούν κατά τη στιγμή της έκρηξης θυμού.



Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης – Ποια τα συμπτώματα

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμη και μετά από μεγάλα διαστήματα ξεκούρασης, τότε είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Πρόκειται για μια σειρά συμπτωμάτων με κυρίαρχα την αδυναμία και την κούραση που καταβάλλουν τον πάσχοντα.



Σε ποια σημεία δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ το κινητό σας τηλέφωνο

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν είναι μόνο συσκευές επικοινωνίας, αλλά και ημερολόγια, ατζέντες, ραδιόφωνα, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Δεν πηγαίνουμε πουθενά χωρίς αυτές, ενώ δεν τις αποχωριζόμαστε ούτε στην τουαλέτα.



Βιταμίνη C: Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επούλωση των πληγών και στην απορρόφηση του σιδήρου. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες.



Αποτοξίνωση πριν από το Πάσχα: Δείτε τι πρέπει να καταναλώνετε

Η αποτοξίνωση πριν το Πάσχα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του. 

Και αυτό γιατί το Πάσχα είναι μια εποχή διατροφικής «ατασθαλίας» για τους περισσοτέρους και οι υπερβολές μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην καλή υγεία.