Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

υπουργός Εσωτερικών



Βρετανία: Παραιτήθηκε η Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.



Ιταλία: Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι για το πλοίο με τους μετανάστες

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εισαγγελία του Ακράγαντα πραγματοποιεί έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, για την στάση του στην υπόθεση του πλοίου Diciotti και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες, στο λιμάνι της Κατάνης.


Aπόπειρα δολοφονίας κατά του υπουργού Εσωτερικών του Πακιστάν

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Αχσάν Ικμπάλ τραυματίστηκε σήμερα σε επίθεση ενόπλων κατά της ζωής του στην επαρχία Πουντζάμπ στα κεντρικά της χώρας.

Το περιστατικό αναμένεται να αυξήσει τις πολιτικές εντάσεις ενόψει των γενικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το τέλος Ιουλίου.



Ανησυχία στη Γαλλία: 271 τζιχαντιστές επέστρεψαν στη χώρα ομολογεί ο υπουργός Εσωτερικών

Διακόσοι εβδομήντα ένας τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία και όλοι τους υπόκεινται σε έρευνα από τις διωκτικές αρχές, ανέφερε σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.



Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών υπέβαλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Σωκράτης Χάσικος.

Οι λόγοι της παραίτησης που επικαλείται ο κ. Χάσικος, είναι καθαρά οικογενειακοί.



36 πρόσφυγες στέλνουν στα δικαστήρια υπουργό Εσωτερικών

Τριάντα έξι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, που ζούσαν στον καταυλισμό της «Ζούγκλας» του Καλαί στην βόρεια Γαλλία πριν από τη διάλυση του, προσέφυγαν στη βρετανική δικαιοσύνη εναντίον της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε παράνομα στον χειρισμό των αιτήσεών τους για να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει η εφημερίδα Guardian.