Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Τα αυγά ανεβάζουν τελικά τη χοληστερίνη ή ωφελούν;

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αυγά προκαλούν αύξηση της χοληστερίνης και έτσι αποφεύγουν να τα καταναλώνουν, όμως αυτό δεν ισχύει καθώς είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ωφελούν τον οργανισμό μας.

 

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρδιά και καρκίνο του παχέος εντέρου τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου για να έχεις το μέγιστο όφελος

Τα άτομα με έλλειψη σιδήρου πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου, αλλά η απορρόφησή τους μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένες ουσίες.

Για να διασφαλίσεις ότι θα έχεις το μέγιστο όφελος από το συμπλήρωμα σιδήρου, είναι ζωτικής σημασίας να προσέχεις τι τρως ή πίνεις παράλληλα με αυτό.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις.



ΗΠΑ: Δύο κυνηγοί έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια των «ζόμπι» ελαφιών

Δύο κυνηγοί έχασαν την ζωή τους από την ασθένεια των «ζόμπι» ελαφιών στις ΗΠΑ.

Οι κυνηγοί κατανάλωσαν κρέας από ελάφια τα οποία έπασχαν από τη χρόνια εξασθενητική νόσο (CWD), μια νευροεκφυλιστική μολυσματική ασθένεια η οποία όμως δεν προκαλείται από βακτήριο ή ιό, αλλά από κακοδιπλωμένες πρωτεΐνες, γνωστές ως πριόνες.



Εξαπλώνονται στην Ευρώπη ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια

Ανήσυχοι είναι οι ειδικοί λόγω της εξάπλωσης μεταδιδόμενων από τα κουνούπια ασθενειών ανά την υφήλιο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός κι ο επιπολασμός τους έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας, που ευνοεί την αναπαραγωγή τους.