Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά φάρμακο για την επιληψία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση του στοματικού διαλύματος KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο ΕΟΦ πως προχωρά στην «ανάκληση των τριών παρτίδων:



Αυτές είναι οι πέντε τροφές που πρέπει να αποκλείσετε από την διατροφή σας σύμφωνα με τους καρδιολόγους

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μερικές τροφές επηρεάζουν θετικά την καρδιά ενώ άλλες θα πρέπει να τις αποφεύγουμε γιατί είναι επιζήμιες.

Σε συνδυασμό μάλιστα με καθιστική ζωή τα προβλήματα υγείας θα αυξηθούν.



Αλλεργίες: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχετε

Η αλλεργική ευαισθησία αποτελεί συχνό φαινόμενο, καθώς επηρεάζει πάνω από 40% των παιδιών και 25% των ενηλίκων, εκθέτοντάς τους σε αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα.



Δάγκειος πυρετός: Τα εντομοαπωθητικά εξαντλούνται στην Αργεντινή εν μέσω έξαρσης ρεκόρ

Η Αργεντινή ανέφερε 233.000 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου -περίπου οκτώ φορές τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν την ίδια εβδομάδα πέρυσι- και 161 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

 

Περιζήτητα τα ...αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορoνοϊού, και ο εγκλεισμός που επεβλήθη σχεδόν στο σύνολο των πολιτών ανά τον πλανήτη φαντάζει πλέον μακρινή ανάμνηση που έχουμε επιλέξει – συνειδητά ή μη – να αφήσουμε πίσω μας. Ωστόσο, οι πωλήσεις ενός φαρμάκου δείχνουν πως εκείνη η υγειονομική περιπέτεια άφησε στην κοινωνία ένα μεγάλο «κουσούρι»: το άγχος.