Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Προβιοτικά: Πώς ωφελούν την υγεία μας και τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παίρνουμε

Τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας γι’ αυτό και πρέπει να ξέρουμε πράγματα για την κατανάλωσή τους και πως αυτά επηρεάζουν την υγεία μας.

 

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα

Μετά από νέα μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι όσοι είχαν αντικαταστήσει το συμβατικό κάπνισμα με ηλεκτρονικό είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο του πνεύμονα, σε σύγκριση με όσους είχαν κόψει «μαχαίρι» το κάπνισμα.



Τι είναι ο παρβοϊός και πώς γίνεται η διάγνωση; – Επτά βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων, με αφορμή τα περιστατικά λοίμωξης από παρβοϊό Β19 που έχουν εντοπιστεί σε παιδιά, εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες.

Να τονισθεί ότι πρόσφατα στη χώρα μας, ένα νήπιο 3,5 ετών κατέληξε μετά από λοίμωξη από παρβοϊό Β19.



Αυτό είναι το βότανο που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Tο φασκόμηλο αποτελεί βασικό συστατικό σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο και είναι ένα ευπροσάρμοστο βότανο που εξυμνείται όχι μόνο για το έντονο άρωμα και τη γήινη γεύση του, αλλά και για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία.



Οστεοπενία: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Η οστεοπενία αποδυναμώνει τα οστά σας και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση.

Τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί, που διαρκώς δημιουργούνται και ταυτόχρονα καταστρέφονται. Όταν χαθεί η ισορροπία σε αυτή τη διαδικασία και η καταστροφή υπερτερεί, τότε το οστό «αραιώνει», χάνει δηλαδή την πυκνότητά του.