Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Μελέτη: Κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής έως το 2050

Μελέτη του αμερικανικού ερευνητικού Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet», διαπίστωσε πως το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως μέχρι το 2050, αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες.



Κι άλλο παιδί με μυοκαρδίτιδα, μετά από λοίμωξη από παρβοϊό, νοσηλεύεται στο Ωνάσειο

Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη από παρβοϊό, νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ωνασείου, το παιδί μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο ΩΚΚ στις 26 Απριλίου και εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες.



Πόσο πλαστικό καταναλώνουμε; Τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πλαστικό και μέθοδοι για την αποφυγή τους

Τα πλαστικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων, με εφαρμογές που κυμαίνονται από τη συσκευασία έως τον εξοπλισμό επεξεργασίας.



Πρωινό: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Το πρωινό θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας διότι δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ότι κάνουμε.

Άσε που βοηθάει να μην πέσουμε με τα μούτρα στα κρουασάν που έφερε και σήμερα η συνάδελφος στο γραφείο!



Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό στη Θεσσαλονίκη – 11 κρούσματα σε παιδικό σταθμό

Ένα παιδί ηλικίας 3,5 ετών πέθανε στη Θεσσαλονίκη με οξεία μυοκαρδίτιδα έπειτα από λοίμωξη με παρβοϊό (Parvovirus B 19), πριν από περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στον παιδικό σταθμό όπου φοιτούσε το παιδί έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα.



Αυτά είναι τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν εγκεφαλικό επεισόδιο

Την ώρα που σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε δέκα χρόνια μετά την ηλικία των 55 ετών, σχεδόν διπλασιάζεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, καλό είναι να προσέχουμε κάποια προειδοποιητικά συμπτώματα.

Ωστόσο, τα εγκεφαλικά μπορούν και συμβαίνουν σε οποιαδήποτε ηλικία και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σε νεότερους ανθρώπους (49 ετών και κάτω).