Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Για ποιο λόγο τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Μία μελέτη με επικεφαλής το Universitat Rovira i Virgili (URV) αποκάλυψε το μηχανισμό που βρίσκεται πίσω από τη σχέση μιας διατροφής πλούσιας σε κορεσμένα λιπαρά και της νόσου Αλτσχάιμερ.



Βρετανία: Ετοιμάζουν νέο τύπο λευκού ψωμιού – Πότε θα το βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Οι επιστήμονες στη Βρετανία θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο ψωμιού ο οποίος θα είναι υγιεινός όπως το ολικής άλεσης, αλλά θα μοιάζει και θα έχει τη γεύση του λευκού.

Σύμφωνα με το BBC το έργο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για να βελτιώσει τα οφέλη των βρετανικών τροφίμων για την υγεία.



Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να προκληθεί από θανατηφόρο μύκητα

Εκτενές ρεπορτάζ της Daily Star αναφέρει ότι η επόμενη πανδημία «θα μπορούσε να είναι θανατηφόρος μύκητας» που προκαλεί πρήξιμο του εγκεφάλου και σπυράκια γεμάτα πύον.



Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες για το πρήξιμο γύρω από τα μάτια – Τα συμπτώματα

Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, ωστόσο κάποιες φορές οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό.

Όταν διαρκεί πάνω από 24-48 ώρες ή/και συνοδεύεται από ορισμένα άλλα συμπτώματα πρέπει να ελέγχεται από έναν οφθαλμίατρο.



Χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια: Συμπτώματα και πιθανές αιτίες

Η κατάσταση κατά την οποία τα λευκά αιμοσφαίρια βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στο αίμα μας, ονομάζεται λευκοπενία.



ΠΟΥ: «Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ»

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Γουενκίνγκ Ζανγκ, προειδοποίησε σήμερα Μ.Τρίτη (30/4) πως υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.