Κυριακή 26 Απριλίου 2026 -

Υγεία



Έρπης ζωστήρας: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς εκδηλώνεται

Ο έρπης ζωστήρας θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα άνω των 50 ετών, αλλά και σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι μια συχνή αλλά συχνά υποτιμημένη λοίμωξη, που προκαλείται από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς (ιός Varicella Zoster).



Τα οφέλη της βιταμίνης K2 σην υγεία. Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε

Η βιταμίνη K2 θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς παίζει κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το σώμα διαχειρίζεται το ασβέστιο. Ωστόσο σε ποια τρόφιμα τη βρίσκουμε;

Ενώ πολλοί επικεντρώνονται στο καθαυτό ασβέστιο, η βιταμίνη K2 βοηθά να διασφαλιστεί ότι το όποιο ασβέστιο λαμβάνετε πηγαίνει στα σωστά σημεία, όπως τα οστά, και όχι στα λάθος, όπως οι αρτηρίες.



Λίπος στο συκώτι: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λιπώδη νόσο του ήπατος

Το ήπαρ φυσιολογικά περιέχει μικρή ποσότητα λίπους. Ωστόσο, όταν αυτό το λίπος συσσωρεύεται σε αυξημένα επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει στη λεγόμενη στεατωτική νόσο του ήπατος, μια πάθηση που παλαιότερα ήταν γνωστή ως λιπώδης νόσος του ήπατος.



ΕΟΦ: Ανάκληση πέντε σκευασμάτων ινσουλίνης γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας. Ποια είναι

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην οριστική διακοπή κυκλοφορίας πέντε σκευασμάτων ινσουλίνης της Eli Lilly and Company, μέσω της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η απόφαση δεν σχετίζεται με ζητήματα ασφάλειας ή ποιότητας των φαρμάκων, αλλά αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας.



Αυτές είναι οι 9 χειρότερες τροφές για τη χοληστερίνη

Η υψηλή χοληστερίνη αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Μάλιστα έρευνες δείχνουν ότι σχετίζεται πιο έντονα με την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων σε σύγκριση με άλλους παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε, όπως το κάπνισμα ή η φυσική δραστηριότητα. Το θετικό είναι ότι μπορεί να ελεγχθεί — και η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.



Σε συναγερμό οι Αρχές για κρούσματα ιλαράς σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά ενόψει του Μουντιάλ 2026

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΥ) προειδοποίησε χθες Πέμπτη για την αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς στην αμερικανική ήπειρο, καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που ξεκινά τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και στον Καναδά.