Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Στο προσκήνιο και πάλι ο Κορονοϊός: Απαντήσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με την απόσυρση από την Astrazeneca, του εμβολίου κατά του κορονοϊού,  μήνες μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι το σκεύασμα αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις.



Πώς μπορεί να μπει ένα σκουλήκι στον εγκέφαλο;

Η αποκάλυψη του Robert F. Kennedy Jr. ότι ένας γιατρός βρήκε ένα νεκρό σκουλήκι στον εγκέφαλο του προκάλεσε σωρεία ερωτημάτων σχετικά με το τι είναι τα παράσιτα του εγκεφάλου, τι ζημιά μπορεί να προκαλέσουν και πώς ακριβώς φτάνουν εκεί.
Πώς εμφανίζονται τα παράσιτα στους ανθρώπους; Και τι μπορούν να κάνουν στον εγκέφαλο;



Αυτές είναι οι 3+1 συνήθειες που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ

Ένας ειδικός αποκαλύπτει πως υπάρχουν 4 συνήθειες που επιβραδύνουν σημαντικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ. 



Αυτοί είναι οι φυσιολογικοί παλμοί για την καρδιά. Τι πρέπει να προσέχετε

Οι «φυσιολογικοί» καρδιακοί παλμοί διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Όταν όμως είναι ασυνήθιστα υψηλοί ή χαμηλοί μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.



Τροφική δηλητηρίαση: Τα τρόφιμα που μια μικροβιολόγος δεν θα βάλει ποτέ στο πιάτο της

Πολλά έχουν λεχθεί για την υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα που πρέπει να προτιμάμε και εκείνα που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να διατηρούμε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.



Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αφρικανική σκόνη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται συχνή εμφάνιση του φαινομένου της αερομεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, το οποίο δύναται να επιβαρύνει την υγεία των πολιτών, ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το φαινόμενο αναμένεται να επανέρχεται περιοδικά ενώ παρατηρείται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών.