Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια: Συμπτώματα και πιθανές αιτίες

Η κατάσταση κατά την οποία τα λευκά αιμοσφαίρια βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στο αίμα μας, ονομάζεται λευκοπενία.



ΠΟΥ: «Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ»

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Γουενκίνγκ Ζανγκ, προειδοποίησε σήμερα Μ.Τρίτη (30/4) πως υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.



Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες της ορθοστατικής υπότασης

Ως ορθοστατική υπόταση, ορίζεται η πάθηση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση μειώνεται όταν το άτομο βρίσκεται σε όρθια στάση.

Σε έναν υγιή άνθρωπο, όταν μετακινείται από θέση κατάκλισης σε όρθια θέση, πραγματοποιείται αντανακλαστικά αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα να σημειώνεται πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος που όμως δεν υπερβαίνει τα 20mmHg.



ΑΣΕΠ: 1.137 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.



Ειρήνη Αγαπηδάκη: Στις 13 Μαΐου ξεκινούν τα sms για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για γυναίκες 21 έως 69 ετών

Στις 13 Μαΐου ξεκινούν τα sms για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για γυναίκες 21 έως 69 ετών, διαμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας και για τη σημασία του εμβολιασμού κοριτσιών και αγοριών κατά του ιού HPV. Σε συνέντευξή της το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας επεσήμανε πως έγκαιρη πρόληψη στην πλειονότητα των περιπτώσεων σημαίνει θεραπεία.



Αυτά είναι τα τέσσερα συμπτώματα στα μάτια που μπορεί να αποκαλύπτουν σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν σημάδια στα μάτια τα οποία αποκαλύπτουν αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ. 

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το ήπαρ τους. Ως αποτέλεσμα, σοβαρές παθήσεις υγείας παραμένουν αδιάγνωστες και χωρίς θεραπεία.

4 τρόποι που στα μάτια φαίνονται πιθανά προβλήματα του ήπατος