Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Πού οφείλεται ο βήχας και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) προχώρησε στην έκδοση συστάσεων που αφορούν στην κατά το δυνατόν καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση ασθενών με βήχα. 

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στον μηχανισμό, τις αιτίες του και τα προβλήματα που προκαλεί.



Αυτή η διατροφή μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για υπέρταση σύμφωνα με νέα μελέτη

Αν θέλετε να αποφύγετε την υπέρταση, βάλτε στη ζωή σας τη μεσογειακή διατροφή. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για υπέρταση.



Καρδιακή αρρυθμία: Αυξάνονται επικίνδυνα οι πάσχοντες – Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της

Επιστήμονες από τη Δανία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία που προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες επιπλοκές παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση.



Πάρκινσον: Στο μικροσκόπιο των ειδικών φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Τα φάρμακα νεότερης γενιάς για την καταπολέμηση του διαβήτη και της παχυσαρκίας έχουν έρθει δυναμικά στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφοντας εκρηκτική ζήτηση παγκοσμίως.



Επιπεφυκίτιδα: Oκτώ μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Η επιπεφυκίτιδα είναι μία από τις συχνότερες λοιμώξεις των ματιών. Το παθογόνο που την προκαλεί, επιφέρει φλεγμονή στον επιπεφυκότα.



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.