Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Κακάο: Για ποιους λόγους πρέπει να το βάλετε στη διατροφή σας

Τα οφέλη για τον άνθρωπο από την κατανάλωση κακάο είναι γνωστά εδώ και αιώνες.

Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.



ΕΟΦ: Αποσύρονται φάρμακα κατά του πρόωρου τοκετού – Πιθανός ο κίνδυνος καρκίνου για τις γυναίκες

Ο ΕΟΦ και το αρμόδιο όργανο της ΕΕ αποσύρουν από την αγορά φάρμακα με τη δραστική ουσία καπροϊκή 17-υδροξυπρογεστερόνη, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την αποτροπή πρόωρου τοκετού.



Ιός του Δυτικοί Νείλου: «Οι ψεκασμοί είναι η μόνη λύση για να μην ξεφύγουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών»

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το καλοκαίρι προ των πυλών, αναφέροντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη βγουν εκτός ελέγχου οι πληθυσμοί των κουνουπιών.



Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα

Επιστήμονες του Ιατρικου Πανεπιστημίου του Χεμπέι στην Κίνα, δημιούργησαν έναν νέο ιό που προκαλεί τον θάνατο μέσα σε τρεις μέρες και που βασίζεται σε συστατικά του Έμπολα.

Στόχος των επιστημόνων είναι να αναλύσουν την ασθένεια και τα συμπτώματά της, όμως η έρευνα τους προκαλεί φόβο.



Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε αν σας συμβεί και τι να αποφύγετε

Τα δαγκώματα από τα φίδια στη χώρα μας είναι σχετικά συχνά. Μόνο στο Κέντρο Δηλητηριάσεων αναφέρονται ετησίως περίπου 190 περιστατικά.

Τα δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) είναι 4-5 είδη έχιδνας (οχιάς). Τα δαγκώματα από δηλητηριώδη φίδια είναι επικίνδυνα και μπορεί να αποβούν θανατηφόρα



FLiRT: Τι είναι και πόσο εύκολα μεταδίδονται τα νέα στελέχη κορονοϊού

Την ώρα που οι ειδικοί αποφασίζουν για τη σύσταση του φθινοπωρινού εμβολίου Covid-19, η εξάπλωση των στελεχών «FLiRT» του πανδημικού κορονοϊού SARS-Cov-2 δημιουργεί ανησυχία για ενδεχόμενο καλοκαιρινό κύμα λοιμώξεων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρότερης νόσου.