Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Αυτοί είναι οι φυσιολογικοί παλμοί για την καρδιά. Τι πρέπει να προσέχετε

Οι «φυσιολογικοί» καρδιακοί παλμοί διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Όταν όμως είναι ασυνήθιστα υψηλοί ή χαμηλοί μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.



Τροφική δηλητηρίαση: Τα τρόφιμα που μια μικροβιολόγος δεν θα βάλει ποτέ στο πιάτο της

Πολλά έχουν λεχθεί για την υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα που πρέπει να προτιμάμε και εκείνα που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να διατηρούμε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.



Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αφρικανική σκόνη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται συχνή εμφάνιση του φαινομένου της αερομεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, το οποίο δύναται να επιβαρύνει την υγεία των πολιτών, ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το φαινόμενο αναμένεται να επανέρχεται περιοδικά ενώ παρατηρείται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών.



Οι οδηγοί εισπνέουν τοξικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία στα αυτοκίνητα

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ αναφέρον ότι οι οδηγοί εισπνέουν τοξικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία στα αυτοκίνητα, καθώς τα καθίσματα είναι καλυμμένα με επιβραδυντικά φλόγας τα οποία είναι καρκινογόνα.



Αγωγές δισεκατομμυρίων εναντίον των εταιρειών κατασκευής εμβολίων Covid-19

Η εταιρεία AstraZeneca απέσυρε παγκοσμίως το εμβόλιο της κατά του covid 19 μετά και τις αποδείξεις για σοβαρές παρενέργειες με κάποιες από αυτές να οδηγούν στον θάνατο. Αυτό το γεγονός πυροδότησε όπως θα ήταν αναμενόμενο, την στοχοποίηση και των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna αλλά και της Johnson.



ECDC: Κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη

Οι χώρες στην Ευρώπη κατέγραψαν τεράστια αύξηση στα κρούσματα κοκκύτη το 2023 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2024, με δεκαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.