Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Υγεία



Doomscrolling: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Με τον όρο «doomscrolling» οι επιστήμονες αναφέρονται στην συνήθεια που έχουν αποκτήσει ορισμένοι άνθρωποι να σκρολάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβάζοντας μόνο αρνητικές ειδήσεις και αναρτήσεις.



Καρκίνος και ενθέματα: Τι δείχνει έρευνα για την προσθετική στήθους

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΙΣ και πλαστικός χειρουργός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με τη νέα προειδοποιητική οδηγία που εξέδωσε ο FDA για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης πλακωδών καρκινωμάτων ή λεμφωμάτων από τη χρήση εμφυτευμάτων στήθους, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις (1 στις 10.000 για τα λεμφώματα και ακόμα πιο σπάνια τα πλακώδη καρκινώματα). Όσον αφορά τον 



Πού οφείλονται οι διαταραχές ύπνου στην τρίτη ηλικία και τι πρέπει να γνωρίζετε

Σχεδόν οι μισοί άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου. Μερικοί συνηθίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα αϋπνίας, ενώ κάποιοι άλλοι κοιμούνται περισσότερο την ημέρα σε σχέση με την νύχτα, εμφανίζοντας υπνηλία.



Διάγνωση του καρκίνου: Πώς οι πρωτεΐνες αίματος μπορούν να δώσουν προειδοποιητικά σημάδια έως και 7 χρόνια νωρίτερα

Οι πρωτεΐνες αιμάτος θα μπορούσαν να είναι οι δείκτες που θα προειδοποιούν τους ανθρώπους για την εκδήλωση καρκίνου, έως και επτά χρόνια νωρίτερα από την πρώτη διάγνωση.



Καναδάς: Ένα παιδί πέθανε από ιλαρά στο Οντάριο -Για πρώτη φορά από το 2013

Ένα παιδί κάτω των πέντε ετών πέθανε από ιλαρά στο Οντάριο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε αυτήν την καναδική επαρχία, ανακοίνωσε η τοπική υγειονομική υπηρεσία.



Μελέτη: Κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής έως το 2050

Μελέτη του αμερικανικού ερευνητικού Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet», διαπίστωσε πως το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως μέχρι το 2050, αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες.