Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

τουρκική εισβολή



Η εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα του Γέροντα Εφραίμ από τους Τούρκους εισβολείς

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου



Κύπρος: Η μαύρη επέτειος του Αττίλα - 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το ημερολόγιο έγραφε 20ης Ιουλίου 1974, όταν στις ακτές της Κερύνειας άρχιζε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Αττίλας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, η Κύπρος δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

Η Τουρκία σκόρπισε τον όλεθρο και τον θάνατο στην Κύπρο και συνεχίζει να κατέχει παράνομα για 45 χρόνια το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της.



Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Αφρίν μετά την τουρκική εισβολή

Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αρχίσει να λεηλατούν καταστήματα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη Αφρίν, λίγες μόλις ώρες μετά την κατάληψη της.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το AFP, δείχνουν τους αντάρτες να λεηλατούν καταστήματα και αγαθά καθώς και αυτοκίνητα και τρακτέρ στην πόλη.

 



Τεράστιες ποσότητες όπλων παραδίδουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους λίγο πριν την τουρκική εισβολή

Σε μαζική αποστολή, όπλων, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών προχώρησαν οι ΗΠΑ, προς τους Κούρδους της Συρίας, λίγο πριν η Τουρκία εξαπολύσει μαζική επίθεση σε βάρος τους, προκειμένου να καταφέρουν να αμυνθούν στις τουρκικές ορδές.



Tα κυπριακά κόμματα τιμούν την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής

43 χρόνια μετά την τούρκικη εισβολή, η Κύπρος δεν ξεχνά και τιμά τους νεκρούς. Έτσι τα κοινοβουλευτικά κόμματα τιμούν τη σημερινή μέρα ενώ αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους πως παραμένουν προσηλωμένα στον στόχο της απαλλαγής από την τουρκική κατοχή.

ΔΗΣΥ:



Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν πρέπει να ζήσει άλλο πόλεμο

«Υποχρέωση όλων είναι να μην επιτρέψουμε να χαθούν οι θυσίες και να μην ξαναζήσει η Κύπρος άλλον πόλεμο» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αφορμή την σημερινή 43η μαύρη επέτειο από της τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος του εδάφους της.