Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Πούτιν: οι ρωσικοί πύραυλοι πρέπει να έχουν εγγύηση ασφαλείας και να είναι ανταγωνίσιμα



Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν ζήτησε να ενισχυθούν οι θέσεις της Ρωσίας στην αγορά των πυραυλικών εκτοξεύσεων.

 

"Ιδιαίτερη προσοχή στα πλαίσια του νέου ομοσπονδιακού διαστημικού προγράμματος πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των θέσεών μας στην αγορά πυραυλικών εκτοξεύσεων τόσο στον τομέα των κατευθυνόμενων διαστημικών πτήσεων, όσο και για τη μεταφορά φορτίων στην τροχιά, πρωτίστως των φορτίων εμπορικού χαρακτήρα ", δήλωσε ο πρόεδρος στη σύσκεψη στο Σότσι, αφιερωμένη στην διαστημική δράση της Ρωσίας για την περίοδο μέχρι το 2025.

 

Ο επικεφαλής του κράτους υπενθύμισε ότι η Ρωσία είναι παγκόσμιος ηγέτης από τον αριθμό εκτοξεύσεων πυραύλων. "Πρέπει όμως να σκεφτούμε και για μακροχρόνιες προοπτικές. Οι ρωσικοί πύραυλοι πρέπει να έχουν εγγύηση ασφαλείας και να είναι ανταγωνίσιμοι, να απαντούν σε όλες τις απαιτήσεις εκ μέρους κύριων πελατών τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό ", ζήτησε ο Πούτιν. Ο πρόεδρος τόνισε ότι για το σκοπό αυτό πρέπει να υπάρχει μια καθαρή αντίληψη τι τάξεις πυραύλων θα έχουν ζήτηση στο μέλλον και πού πρέπει να προοριστούν οι συγκεντρωμένοι αποθεματικοί πόροι που υπάρχουν.

 

Ο επικεφαλής του κράτους επίσης κάλεσε πιο ενεργά να αναπτύσσουν τη διαστημική επικοινωνία και την εξ αποστάσεως έρευνα της Γης. "Πρέπει να ενισχύσουμε τη ρωσική ομάδα διαστημικών συσκευών, να την κατευθύνουμε στην επίλυση πρακτικών υποθέσεων», δήλωσε ο πρόεδρος στη σύσκεψη στη σύσκεψη, αφιερωμένη στην διαστημική δράση της Ρωσίας για την περίοδο μέχρι το 2025. «Κύριες κατευθύνσεις είναι η διαστημική επικοινωνία και η εξ αποστάσεως έρευνα της Γης ".

 

Ο πρόεδρος τόνισε ότι τα δεδομένα από τους δορυφόρους ευρέως χρησιμοποιούνται στην οικονομία, στον κοινωνικό τομέα, στην επιστήμη, σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και στα μέσα μεταφοράς και έχουν σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό εμπορικό δυναμικό. "Πρέπει να αυξάνουμε τις δυνατότητές μας και σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να αρχίσουμε την βιομηχανική παραγωγή μιας νέας σειράς από συσκευές και συστήματα που εκτοξεύονται στην τροχιά για να υπερβαίνουν τα καλύτερα παγκόσμια δείγματα σε μια σειρά από βασικές παραμέτρους ", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

 

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν επίσης κάλεσε να συνεχιστούν θεμελιώδεις έρευνες στο διάστημα. Για το σκοπό αυτό πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποιες κατευθύνσεις επιστημονικών ερευνών θα έχουν ζήτηση σε νέα διαστημικά προγράμματα, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι τώρα στο ρωσικό μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ήδη διεξάγεται μια μεγάλη επιστημονική δράση. "Η περαιτέρω της ανάπτυξη, ο εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα επίσης πρέπει να είναι ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους του ομοσπονδιακού διαστημικού προγράμματος ", τόνισε ο επικεφαλής του κράτους.