Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Τσίπρας: Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό, κάθε πράγμα στον καιρό του



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε, πόσο κοντά βρίσκεται στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

«Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση»,είπε πρωθυπουργός θολώνοντας τα νερά για το πότε θα προχωρήσει στον δομικό ανασχηματισμό για τον οποίο έχει μιλήσει η Ολγα Γεροβασίλη και υπονοούν και άλλα στελέχη.

«Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό. Κάθε πράγμα στον καιρό του», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας αφήνοντας ανοικτό η τύχη του επικείμενου ανασχηματισμού να συνδέεται με την εκκρεμούσα β' αξιολόγηση.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ερωτηθείσα για την προοπτική του ανασχηματισμού την τοποθέτησε «κοντά» με τον αστερίσκο ότι « ως γνωστόν δεν βλέπω και πολύ καλά».

Το θέμα του ανασχηματισμού έχει εισέλθει πλαγίως και στις τοποθετήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση-υπόδειξη της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου από το βήμα του Συνεδρίου για συγκεκριμένους υπουργούς.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε ένα ανασχηματισμό θα φύγει ο Φίλης, ή ο Ξανθός, ή ο Σκουρλέτης που δίνουν τις μάχες στον τομέα τους» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου που ανήκει στην ομάδα των 53+.

Ενώ και ο Πέτρος Λάμπρου είχε υπονοήσει σαφώς την Παρασκευή στην ομιλία του ότι υπάρχουν πιέσεις από τους δανειστές και όχι μόνο, για συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

«Με θρασύτητα ζητούν να φύγουν τα βαρίδια. Μη το δεχτούμε. Μη δεχτούμε ότι το παρατράβηξε με την Εκκλησία ο σύντροφος ο Νίκος ο Φίλης. Μην εγκαταλείψουμε τον Πάνο το Σκουρλέτη που εμμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» είχε σημειώσε