Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Ομάδες ένοπλων Παλαιστινίων, μια εκ των οποίων φέρεται ότι πρόσκειται στη Χαμάς, έκλεψαν τον περασμένο μήνα εκατομμύρια ευρώ από τα χρηματοκιβώτια πολλών τραπεζών στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.



Πρίγκιπας William – Meghan Markle: Οι ειδικοί ανησυχούν για τον πρίγκιπα Archie

Παρόλο που γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο πρίγκιπας Archie έχει περάσει πολύ λίγο χρόνο εκεί. Δεδομένου ότι οι γονείς του εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έζησε πολύ στην πατρίδα του.



«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.



Παλαιστίνη: Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να την αναγνωρίσουν

Μετά την απόφαση της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) με ανακοίνωσή του κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης.



Σαν σήμερα: Όλες οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα της 5ης Μάϊου

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 05 Μαΐου. Το 1984 Χειροτονείται Επίσκοπος ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.



Ιταλία: Αποκλείουμε άμεση δραστηριοποίηση των στρατιωτών μας στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ιταλός υπουργός άμυνας Γκουίντο Κροζέτο απέκλεισε κάθε είδος άμεσης δραστηριοποίησης των στρατιωτών της χώρας του στην Ουκρανία.

Ξεκάθαρη στάση από την Ιταλία