Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Πρίγκιπας William – Meghan Markle: Οι ειδικοί ανησυχούν για τον πρίγκιπα Archie



Παρόλο που γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο πρίγκιπας Archie έχει περάσει πολύ λίγο χρόνο εκεί. Δεδομένου ότι οι γονείς του εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έζησε πολύ στην πατρίδα του.

Αντίθετα, μεγαλώνει μαζί με τη μικρότερη αδελφή του πριγκίπισσα Lilibet στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry μένουν στο Montecito της Καλιφόρνια. Παρόλα αυτά, ο Archie παραμένει έκτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Ακόμη, φέρει επίσημα τον τίτλο του πρίγκιπα Archie του Sussex.

Ενώ το διάσημο ζευγάρι έχει εδώ και χρόνια φύγει από το παλάτι, τώρα εγείρονται νέες ανησυχίες. Ανησυχίες σχετικά με το αν ο μικρός Archie θα μπορέσει να κατανοήσει ουσιαστικά τις ρίζες του. Ο λόγος είναι πως η Meghan Markle δείχνει μια διάθεση να αποκόψει την οικογένεια από τους royals. Τώρα ειδικά που έγινε γνωστό ότι δεν θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Harry στην επετειακή τελετή για τα 10 χρόνια των Αγώνων Invictus. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στις 8 Μαΐου. Αντ’ αυτού, η πρώην ηθοποιός θα ταξιδέψει στη Νιγηρία.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τον Πρίγκιπα Archie

Θα αποκτήσει άραγε ο Archie ισχυρή κατανόηση της βασιλικής του κληρονομιάς; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Στη Μεγάλη Βρετανία, οι συζητήσεις επ’ αυτού έχουν γίνει πιο έντονες τελευταία. Εν μέρει, σε αυτό έχει συμβάλλει το σχόλιο ενός βασιλικού insider. Ο τελευταίος δήλωσε στον βασιλικό συγγραφέα Tom Quinn:

«Η Meghan νοσταλγεί κάποιες πτυχές της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανησυχεί ότι τα παιδιά της θα την κατηγορήσουν γι’ αυτό. Ότι δηλαδή δεν θα μπορέσουν ποτέ να δουν τα ξαδέρφια τους. Ακόμη, μπορεί να νιώσουν ως ενήλικες ότι στερήθηκαν των δικαιωμάτων τους. Της ζωής δηλαδή που θα απολάμβαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με την πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Jennie Bond, είναι «ένα θεμιτό επιχείρημα. Τα παιδιά μεγαλώνουν και έχουν έμφυτη περιέργεια για την κληρονομιά και το παρελθόν τους. Πόσο μάλλον όταν η κληρονομιά σου είναι μία από τις πιο διάσημες οικογένειες στον κόσμο. Θα σου φανεί περίεργο και ίσως λυπηρό το γεγονός ότι δύσκολα τους γνωρίζεις ή τους θυμάσαι.

Φανταστείτε τον Archie, 15 ετών, να λέει στους φίλους του: “Ο παππούς μου /ήταν βασιλιάς! Και ο θείος μου είναι/θα είναι επίσης βασιλιάς’. Αλλά να τους αναγνωρίζει μετά βίας. Πόσο λυπηρό… και η Meghan θα έπρεπε να φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι’ αυτό.

Είμαι σίγουρη ότι, όπως και ο Harry, θέλει το καλύτερο για τα παιδιά τους. Αυτό θα περιλαμβάνει την κατανόηση του παρελθόντος τους. Ελπίζω μόνο ότι μέχρι να μεγαλώσουν ο Archie και η Lili, τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα. Ότι η οικογένεια θα είναι πιο ενωμένη, ακόμα κι αν συνεχίσουν να ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Αυτό δεν είναι λάθος ή ευθύνη των παιδιών”.