Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Τράμπ: Προηγείται σε όλες τις σημαντικές πολιτείες



Προελαύνει ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιτεν στις τελευταίες δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις της Ipsos και του CNN, όπου συνολικά προηγείται με 5 μονάδες του αντιπάλου του, για την προεδρία των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την γενική ψήφο (οι Πολιτείες είναι άλλο ζήτημα και θεωρούνται πιο σημαντικές για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ).

Συγκεκριμένα, ο Ν.Τραμπ προηγείται στην δημοσκόπηση του CNN με έξι μονάδες διαφορά καθώς λαμβάνει ποσοστό παναμερικανικά 49% έναντι του Μπάιντεν που λαμβάνει 43%.

Στην δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters, o Τζο Μπάιντεν έχει εντελώς οριακό προβάδισμα επί του Ρεπουμπλικανού προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είπε πως θα ψήφιζε τον Μπάιντεν εάν οι εκλογές διεξάγονταν χθες, έναντι του 39% που θα ψήφιζε το Ν.Τραμπ.

Πάντως σύμφωνα με το realclearpolling.com, ο Ν.Τραμπ προηγείται παναμερικανικά στον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων κατά 1,4%.

Το προβάδισμα του όμως σε Πολιτείες «κλειδιά» έναντι του Τζο Μπάιντεν είναι σαφέστερο και πολύ μεγαλύτερο.

Σοβαρό «μείον» για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ στην πλειοψηφία τους θεωρούν πως η χώρα πηγαίνει «σε λάθος κατεύθυνση» και δεν εγκρίνουν το προεδρικό του έργο.

Ακόμα είναι νωρίς, γιατί απομένουν έξι μήνες μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος εκτός απροόπτου, θα επιστρέψει στον προεδρικό θώκο.