Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ψάχνει για συνωμότες και στο υπουργείο Οικονομικών ο Ερντογάν



Την ώρα που συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε διπλό και τριπλό έλεγχο στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας προκειμένου να εντοπίσει συνωμότες του πραξικοπήματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεχμέτ Σιμσέκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι σε κρατικούς θεσμούς καταζητούνται και εξακολουθούν να διαφεύγουν σχεδόν μία εβδομάδα μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της χώρας. 

«Οι χρηματαγορές πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία θα επιβιώσει από το σοκ του αποτυχημένου πραξικοπήματος», τόνισε ο Σιμσέκ επισημαίνοντας ότι η οικονομία της χώρας έχει σταθερές βάσεις. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP) έδωσε επί σειρά ετών ελευθερία κινήσεων στο θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα τώρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.

«Μόλις ο πρόεδρος Ερντογάν συνειδητοποίησε την απειλή που θέτουν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν, έδωσε την κατάλληλη απάντηση. Πιστεύαμε ότι έκαναν κάτι καλό για την χώρα», επεσήμανε.