Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

αποπειρα πραξικοπημα



Διαψεύδει το Κρεμλίνο κατηγορίες για ανάμειξη σε απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Μαυροβουνίου ότι η Ρωσία αναμείχθηκε σε μια απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα της Αδριατικής τον περασμένο Οκτώβριο χαρακτηρίζοντάς τις παράλογες και αβάσιμες.



Γκιουλέν: Ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.



Ψάχνει για συνωμότες και στο υπουργείο Οικονομικών ο Ερντογάν

Την ώρα που συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε διπλό και τριπλό έλεγχο στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας προκειμένου να εντοπίσει συνωμότες του πραξικοπήματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεχμέτ Σιμσέκ.



Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κλειστά τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ηρεμία επικρατεί μέχρι στιγμής στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου μετά απο την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές αρχές των δύο τελωνείων Κήπων και Καστανέων η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή όχι όμως και η έξοδος προς την Ελλάδα.