Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Ο Τραμπ προετοιμάζει τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον για τη θέση του υπουργού Οικονομικών



Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μίλησε για την επιλογή του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και διαχειριστή hedge fund Τζον Πόλσον, ως υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση νίκης του, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg.

Το όνομα του Πόλσον, που είναι ευρέως γνωστός στην Ελλάδα, καθώς είναι μέτοχος της ΕΥΔΑΠ και της Τράπεζας Πειραιώς, έχει αναφερθεί σε διάφορες συζητήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές κοντά στον Τραμπ, ωστόσο οι συζητήσεις ήταν ανεπίσημες και προκαταρκτικές.

Άλλα πιθανά ονόματα που ακούγονται για την κορυφαία θέση του Υπουργού Οικονομικών, στην περίπτωση που ο Τραμπ νικήσει τον Μπάιντεν, είναι αυτά του εκπροσώπου εμπορίου των ΗΠΑ Ρόμπερερτ Λάιτχιζερ, του ιδρυτή της Susquehanna International Group, Τζεφ Γιάς και του ιδρυτή της Key Square Group, Σκοτ Μπέσσεντ, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ποιος θα υπηρετήσει στη δεύτερη κυβέρνηση Tραμπ» έσπευσε να δηλώσει ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Εκπρόσωπος, πάντως, του δισεκατομμυριούχου Τζόν Πόλσον, η προσωπική περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.