Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ο επικεφαλής της CIA έψαχνε στην Ουκρανία τους χαμένους Αμερικανούς μισθοφόρους



Ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε στην εφημερίδα VZGLYAD ότι κοντά στο Ντονέτσκ χάθηκαν περίπου 20 Αμερικάνοι πολίτες, όπως υποτίθεται, υπάλληλοι μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Blackwater.
Όπως δηλώθηκε, αυτό το γεγονός έγινε αιτία μιας επείγουσας επίσκεψης του διευθυντή της CIA Τζων Μπρένναν στο Κίεβο.

Τα ίχνη των Αμερικανών μέχρι στιγμής αγνοούνται και οι αρχές του Κιέβου δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον επικεφαλής της CIA, πρόσθεσαν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ τη Δευτέρα επιβεβαίωσε ότι ο διευθυντής της CIA των ΗΠΑ Τζων Μπρένναν πήγε στο Κίεβο το προηγούμενο Σάββατο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς τον οποίο παραμέρισαν από τη θέση του δήλωσε την Κυριακή ότι οι επικεφαλής των οργάνων αμύνης και τάξεως της Ουκρανίας αποφάσισαν τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης στα ανατολικά της χώρας αμέσως μετά τη συνάντηση με το Μπρένναν.

Στην Κρατική Ντούμα της Ρωσίας θεωρούν ότι οι ΗΠΑ μάλλον ανησυχούν για την αστάθεια των νέων αρχών στο Κίεβο και της ίδιας της Ουκρανίας εν γένει, και σ’ αυτά τα πλαίσια πρέπει να ερμηνευτεί η επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στο Κίεβο.

Οι πληροφορίες ότι με την παύση των διαμαρτυριών στα ανατολικά της Ουκρανίας μπορούν να ασχοληθούν οι υπάλληλο της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Greystone Limited (οργάνου που ανήκει στην Academi, πρώην Blackwater), έγιναν γνωστές στις 25 Μαρτίου.

Αργότερα πράγματι αναφέρθηκε ότι στις περιοχές των πόλεων Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ για την αποδυνάμωση των λαϊκών διαμαρτυριών μεταφέρθηκαν τρία μαχητικά τάγματα, ανάμεσα στα οποία και οι μαχητές της Blackwater με στολές της ομάδας ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας «Sokol».