Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

H NASA προειδοποιεί: Αυτό θα συμβεί στο κλίμα του πλανήτη.



Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι ηγέτες θα συζητάνε τρόπους να μειώσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και να αλλάξουν τις πηγές ενέργειας σε ανανεώσιμες.  

Η NASA, κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο χρησιμοποιώντας δεδομένα από δορυφόρους, εξηγεί πως οι εκπομπές άνθρακα από τη βιομηχανία που καταλήγουν στην ατμόσφαιρα, οδηγούν στην αύξηση της θερμοκρασίας.   Στο βίντεο αυτό, εξηγείται το πως περίπου οι μισές από τις εκπομπές άνθρακα, απορροφάται από τη θάλασσα, τα δέντρα και το έδαφος, επομένως δεν επηρεάζει το κλιμα. 

 

Το ερώτημα όμως που εγείρεται είναι αν και κατά πόσο θα υπάρξει κορεσμός αυτών, με αποτέλεσμα περισσότερος άνθρακας να καταλήγει στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε εκρπόσωπος της NASA πρόσφατα: "Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, πρόσφατα ξεπέρασαν τα 400 εκατομμυριοστά(ppm)-ποσοστό υψηλότερο για τελευταία 400.000 χρόνια και συνεχίζουν να αυξάνονται περίπου 2 ppm το χρόνο.

Big freeze: Sceptics denyt we are responsible for climate change
Γενικά, οι ειδικοί της διαστημικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα, διαφορετικά η θερμοκρασία θα αυξηθεί περαιτέρω, το ίδιο και η στάθμη της θάλασσας και θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες πλημμύρες και άλλες συνέπειες.