Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

NASA



Μυστηριώδες αεροσκάφος εμφανίστηκε πάνω από την βάση Έγκλιν της Φλόριντα

Ένα μυστηριώδες αεροσκάφος σε μέγεθος C-130 εντοπίστηκε στην βάση Έγκλιν της Φλόριντα των ΗΠΑ προκαλώντας πολλά ερωτήματα ως προς την προέλευσή του και τον σκοπό του.

Το αεροσκάφος ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί και δεν μοιάζει με καμία γνωστή αμερικανική εναέρια πλατφόρμα.



NASA: Έτσι θα εξελιχθεί η σημερινή σπάνια έκλειψη ηλίου. Βίντεο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, περνώντας πάνω από το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.



Άγνωστο αντικείμενο έπεσε σε σπίτι και τρύπησε στέγη και πατώματα – Το εξετάζει η NASA

H NASA εξετάζει ένα μεταλλικό αντικείμενο το οποίο έπεσε στις 8 Μαρτίου σε σπίτι στη Φλόριντα και διαπέρασε τόσο τη στέγη, όσο και τα πατώματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κομμάτι από παλέτα μπαταριών, η οποία απορρίφθηκε από τον διαστημικό σταθμό το 2021.



NASA: Την παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε η ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον Ήλιο από το 2017

Οι ερευνητές της NASA, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατέγραψαν την ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον ήλιο από το 2017, η οποία, μάλιστα, είχε κάποιες πιθανότητες να διαταράξει τους δορυφόρους και τα συστήματα GPS στη Γη μέχρι και χθες.



Η NASA παρουσίασε τις περιοχές της Σελήνης που θα στείλει την επανδρωμένη αποστολή της

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στις 29 Αυγούστου η NASA θα εκτοξεύσει την πρώτη αποστολή του προγράμματος Artemis στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν πολλών ειδών αποστολές στη Σελήνη.



Η NASA θα στείλει το ρόβερ Viper σε αναζήτηση νερού στη Σελήνη

H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο νότιο πόλο της Σελήνης το Δεκέμβριο του 2022 ένα ρόβερ σε αναζήτηση νερού.