Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Δίστομο: Υπέρ των κατασχέσεων σε βάρος της Γερμανίας



Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Διστόμου για αναγκαστική εκτέλεση της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειας που αποζημιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην πόλη γνωστοποίησαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλο, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.

Αυτό σημαίνει ότι τάσσονται υπέρ των κατασχέσεων σε βάρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αμέσως μόλις ο υπουργός υπογράψει την τελεσίδικη απόφαση και την καταστήσει εκτελεστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος τους επανέλαβε την δέσμευσή του να υπογράψει την επίμαχη δικαστική απόφαση αλλά με την προϋπολθεση ότι θα υπάρχει κυβερνητική απόφαση πρός αυτή την κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος που ο υπουργός δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να υπογράψει, υπενθύμισε την θηριωδία σε βάρος των Διμοστιμιτών με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων, ενώ τόνισε ότι από το 2000 που βγήκε η απόφαση κανένας υπουργός δεν την έχει υπογράψει.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού αλλά της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας», τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό λαό.