Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Εθνική Βιβλιοθήκη



Εθνική Βιβλιοθήκη: Πότε και πώς δανειζόμαστε βιβλία από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες και τα γραφεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος.

Άλλοι για να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες, άλλοι για επαγγελματικούς λόγους και άλλοι κάνουν την εργασία τους για το Πανεπιστήμιο. Ο χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μυρίζει «καινουργίλα» πολύχρωμος και φωτεινός.



«Η συνάντηση χριστιανικού και ελληνικού πνεύματος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη μεταξύ της χριστιανικής θρησκείας και της ελληνικής παιδείας κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες διοργανώνεται στον Πύργο Βιβλίων της  Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο ΚΠΙΣΝ, υπό την επιμέλεια του Σταύρου Ζουμπουλάκη, προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.



Ο Πρόεδρος Αμπάς θα μετατρέψει το προεδρικό ανάκτορο σε εθνική βιβλιοθήκη.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς αποφάσισε να ιδρύσει μια εθνική βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο που είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί ως παλάτι που θα φιλοξενούσε επισκέπτες καθώς το περίφημο ακίνητο πλησίαζει στην ολοκλήρωση του.



Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 περισσότερες από 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.



Η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά το "ταξίδι" της στο Ίδρυμα Νιάρχος

Προσωρινή αναστολή κάποιων λειτουργιών της πραγματοποιεί η Εθνική Βιβλιοθήκη, εν όψει της μετάβασής της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

Ο λόγος για λειτουργίες της στους χώρους του Βαλλιανείου κτηρίου, επί της οδού Πανεπιστημίου 32.



Προσλήψεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη μέσω ΑΣΕΠ

Συνολικά 36 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες της 4Κ/2014 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, θα γίνουν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.