Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά το "ταξίδι" της στο Ίδρυμα Νιάρχος



Προσωρινή αναστολή κάποιων λειτουργιών της πραγματοποιεί η Εθνική Βιβλιοθήκη, εν όψει της μετάβασής της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

Ο λόγος για λειτουργίες της στους χώρους του Βαλλιανείου κτηρίου, επί της οδού Πανεπιστημίου 32.

Η αναστολή ισχύει για τους χώρους που αξιοποιούνται αποκλειστικά για τον καθαρισμό, την επεξεργασία και τον εγκιβωτισμό των 750.000 τεκμηρίων, αλλά και ως χώροι εργασίας και εκπαίδευσης για το προσωπικό και τους συνεργάτες της.

Το κτήριο της οδού Πανεπιστημίου θα ξαναλειτουργήσει. Μάθετε πως

Το εμβληματικό κτήριο της οδού Πανεπιστημίου παραμένει στην κυριότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μακροπρόθεσμα, όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, θα στεγάσει μέρος των συλλογών της και θα επαναλειτουργήσει ως αναγνωστήριο, εκθεσιακός χώρος και πύλη ενημέρωσης για τις υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Εθνική Βιβλιοθήκη ως τη μετεγκατάστασή ρης μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις συνεργαζόμενες Βιβλιοθήκες

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η διαδικασία παραλαβής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το Ελληνικό Δημόσιο, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2017.

Αφού παραληφθούν οι νέες εγκαταστάσεις, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να ολοκληρώσει τη μετεγκατάστασή της και ακολούθως θα λειτουργήσει δοκιμαστικά δύο μήνες στο νέο της κτήριο.

Με αυτά τα δεδομένα, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων και η επανέναρξη της εξυπηρέτησης του κοινού προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2017.

Το πλαίσιο λειτουργίας τής Εθνικής Βιβλιοθήκης, από τον τρέχοντα μήνα έχει ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η εξυπηρέτηση του κοινού στο Kεντρικό Aναγνωστήριο και στο Aναγνωστήριο Xειρογράφων, καθώς και η παραλαβή και εκτέλεση παραγγελιών αντιγράφων παντός είδους, αναστέλλονται προσωρινά. Αντίθετα, το Κέντρο ISBN / ISMN / ISSN, το Τμήμα Εισαγωγής, το Λογιστήριο και η Γραμματεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Κατά το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών προετοιμασίας και πραγματοποίησης της μετεγκατάστασης, η ενημέρωση του κοινού γίνεται από τους εξής διαύλους επικοινωνίας:

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3382505 / 210 3382541, Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9:00-17:00».