Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Λίγος σεβασμός στον Μ.Γλέζο δεν βλάπτει



Ο Μανώλης  Γλέζος εξέφρασε με θάρρος την άποψή του για τη συμφωνία  της κυβέρνησης με τους δανειστές, στο Eurogroup της Παρασκευής.
BRIEFINGNEWS.GR

Οπως έκανε  πάντα. Με καθαρό λόγο, με αιτιολογημένη άποψη, χωρίς ταπεινά και ευτελή κίνητρα, χωρίς ιδιοτέλεια. Στόχος του πάντα, η πρόοδος της πατρίδας και η ανάταση της Αριστεράς. Δεν περιορίσθηκε ποτέ σε γενικόλογες δηλώσεις. Οι παρεμβάσεις του δεν ήταν καιροσκοπικές. Δεν μεταβάλλονταν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, τους συσχετισμούς δυνάμεων και τους τακτικισμούς που συχνά χαρακτηρίζουν τη στάση του πολιτικού κόσμου, της Αριστεράς, μη εξαιρουμένης.

Πίστευε πάντα ότι η Αριστερά, δεν είναι διακήρυξη. Αλλά στάση ζωής. Και το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Από την κατοχή και τον εμφύλιο, μέχρι σήμερα. Με την παρέμβασή του για τη συμφωνία στο Eurogroup και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που αποδίδει στην κυβέρνηση, ο καθένας  έχει το δικαίωμα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Αλλωστε αυτό προστάζει η πολιτική αντιπαράθεση, κρίση ή κριτική, όταν γίνεται δημόσια, στο φως του ήλιου και όχι στις σκοτεινές, υπόγειες διαδρομές.

Εκείνο, που ενοχλεί, είναι οι όψιμοι επικριτές του. Οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιτάξουν τη δική τους επιχειρηματολογία σε αυτήν του Μανώλη Γλέζου. Και όχι να κρίνουν τον Μανώλη Γλέζο και την ιστορική του διαδρομή, σημαδεμένη με τα πιο δύσκολα χρόνια της νεότερης ιστορίας της χώρας. Τελικά πόσο λίγοι είναι;