Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Γενικά αίθριος ο καιρός με παροδικές νεφώσεις



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σήμερα στα βορειοανατολικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Kατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ και στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν και τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα του νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησογενικά αίθριος καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα και τα νότια θα πνέουν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.