Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

καιρός



Την Τρίτη κορυφώνεται η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές και ισχυρούς νοτιάδες

Επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τη Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση την Τρίτη 23/04.



Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται χαμηλό βαρομετρικό με ακραία φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.



Έρχεται ανοιξιάτικος χειμώνας: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ακραία φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνοντας λόγο για βαρομετρικό χαμηλό αύριο, Παρασκευή (19-04-24), στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, που τελικά θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.



Καιρός: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες

Ο Θοδωρής Κολυδάς με μία ανάρτησή του σχολίασε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, επισημαίνοντας σε ποιες περιοχές οι κάτοικοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο.

«Δεν έρχονται ακραία φαινόμενα, αλλά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και βόρεια.



Αλλάζει το σκηνικό το καιρού με πτώση θερμοκρασίας, αφρικανική σκηνή και λασποβροχές

Αύριο Τρίτη  σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια.



Νέο ισχυρό κύμα αφρικανικής σκόνης θα σαρώσει την Ελλάδα

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα διαδοχικά επεισόδια μεταφοράς σκόνης και ήδη ένα ακόμη ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας.