Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Βόλεϊ: Ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου



 Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου γυναικών, που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στο Αγρίνιο (18:00).

Οι «πράσινες» μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς επιβλήθηκαν με 3-2 σετ του Πανναξιακού και μετά το 2012 θα βρεθούν ξανά στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στο νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ηρακλή Κηφισιάς και στον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος ημιτελικός του φάιναλ φορ γυναικών στο Αγρίνιο είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στο ται μπρέικ.

Ο Πανναξιακός ήταν κυρίαρχος στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, όταν προηγήθηκε με 10-0 του Παναθηναϊκού κι έδειξε να «καθαρίζει» εύκολα. Οι «πράσινες», όμως, έκαναν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν σε 9-11, αλλά τελικά η ομάδα των Κυκλάδων διατήρησε τα ηνία και έφτασε στο 1-0 (25-18).

Από κει και πέρα η ομάδα του Ρούσου ανέβασε… στροφές έφτασε στην ισοφάριση (1-1) και έκανε την ολική ανατροπή παίρνοντας… κεφάλι στο σκορ με 2-1 (26-24).

Ενώ οι «πράσινες» είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους, στο τέταρτο σετ έμειναν από δυνάμεις και τα κορίτσια του Πανναξιακού έφτασαν πολύ άνετα στο 2-2 (25-17).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο πέμπτο σετ, το οποίο ήταν συνέχεια του τέταρτου. Ο Πανναξιακός με τη ψυχολογία στα ύψη κι εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη των αθλητριών του Παναθηναϊκού προηγήθηκε με 4-0 και 6-1 δείχνοντας ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη.

Με σερί 3-0 οι «πράσινες» μείωσαν σε 6-4, αλλά και πάλι ο Πανναξιακός είχε τις λύσεις και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (8-5). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη και τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ανέβασαν την απόδοσή τους προηγήθηκαν 10-8 και 12-9, για να μειώσουν οι νησιώτισσες σε 12-13. Τελικά η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στο 15-12 και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.