Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Αρχισαν τα όργανα



Δεν είμαι βέβαιος αν υπάρχουν μουσικά όργανα που δεν παίζουν εδώ και ένα μήνα, συγκεκριμένα μετά τα αποτελέσματα των εκλογων που ανέδειξαν πρώτη δύναμη τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,όργανα λαικά, ευρωπαικά, όργανα κρουστά, πνευστά, έγχορδα, οργανα που παίζουν πολεμικά, χορευτικά, δημοτικά, κλασικά, στρατιωτικά εμβατήρια, τσιφτετέλια, συρτάκια, ταραντέλες, φλαμέγκο, φάντο,ταγκό.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Η Χρυσή Αυγή ξεσηκώνεται με ναζιστικά εμβατήρια, απαιτώντας την απελευθέρωση των βουλευτών της, ο Μανόλης Γλέζος, με εφηβικές εμμονές σε ρυθμούς ροκ, επιζητεί δυσνόητους άθλους, οι Βενιζέλος και Μειμαράκης, δίκην ντελάληδων, με  αντάρτικη μουσική αντιδρούν σε αυτά που οι ίδιοι διέλυσαν, ο Σόιμπλε, με τραγούδια τάβλας, χτυπά τα τύμπανα του θανάτου του Έλληνα ομολόγου του και τον καλεί σε καθιστική μονομαχία, ο Παυλόπουλος, ψέλλοντας τον ακάθιστο ύμνο,ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας, ο Λαφαζάνης ,σε ρυθμούς σάμπας, επιτυγχάνει αυτογκόλ, ο Βαρουφάκης, σαν νέος ζενπρεμιέ, κάτι σαν Καζανόβας και Βαλεντίνο, μεταβάλλεται σε sex symbol, η super league, με μουσική ανθρωποφαγίας , διατείνεται ότι θα σώσει το ποδόσφαιρο, η Ευρώπη, με κραυγές ύαινας , κατασπαράζει τα κουφάρια της χώρας μας.

Σε αυτούς τους ρυθμούς χορεύει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να πολεμήσει για τα  αυτονόητα, κάτω από την συντονισμένη και ταυτόχρονη αντίδραση όλων των καιροσκόπων, των ωφελημένων, των διεφθαρμένων, των προβληματικών.
Ποτέ Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσα και ποικίλα προβλήματα στην έναρξη της θητείας της, προβλήματα που ταυτίζονται με την ίδια την ύπαρξη της χώρας, οικονομικά προβλήματα, πολιτειακά προβλήματα, εσωτερικά προβλήματα, προβλήματα διαφθοράς, αναξιοκρατίας, ανεργίας, προβλήματα με την ίδια την ύπαρξη του λαού, προβλήματα διαχείρισης της ζωής των μεταναστών, απαξίας της ζωής, αύξησης της εγκληματικότητας, προβλήματα με μεγαλοκαρχαρίες-εργολάβους.

Η υπομονή που μας λείπει σαν λαό, η λήθη που μας διακρίνει , ίσως πρέπει να επανα διατυπωθούν, ώστε να πάρουμε και εμείς μέτρα, που να τιμωρούν οικονομικά χώρες, που μας πολέμησαν στα πρόσφατα θέματα που διαπραγματευθήκαμε με τους Ευρωπαίους.

Γερμανικά αυτοκίνητα και λευκές συσκευές, ενδύματα ισπανικά που μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων, πρέπει να αποφύγουμε να αγοράζουμε, σαν μια μικρή προειδοποίηση αντίδρασης στη συμπεριφορά, την άθλια, απέναντί μας.

Είναι απαραίτητη η συνεργασία, η συνεννόηση όλων μας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, γιατί όλους θα μας αγγίξει και θα μας πλήξει μια δυσάρεστη εξέλιξη, είναι αναγκαίο να προσαρμοσθούμε στα νέα δύσκολα δεδομένα.

Η στήλη κάνει έκκληση για συσπείρωση και αντίδραση όλων στην αυθαιρεσία της Ευρώπης, που με προεξάρχουσα την ηγέτιδα Γερμανία μας προσβάλλει, μας θίγει, μας υποτιμά.

Ας μη ξεχνούμε τι υφίστανται οι Έλληνες εργαζόμενοι σε αυτή την χώρα από τους λυσσαλέα επιτιθέμενους Γερμανούς, ας μη λησμονούμε τη μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων, που δεν γνωρίζουν μέρα και νύχτα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε μια χώρα που μας μισεί, όπως τις πολύτιμες υπηρεσίες τους πρόσφεραν και οι Έλληνες εργάτες πριν πενήντα χρόνια στην ανοικοδόμηση της ηττημένης από τους πολέμους χώρας.