Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού: Η ηθοποιός που έγινε μοναχή στα Ιεροσόλυμα!



Ανάμεσα στις δεκάδες επαναλήψεις που τα κανάλια προβάλλουν αυτό το καλοκαίρι, ξεχωρίζει για άλλη μια φορά, το «Πρόβα νυφικού», το βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου, που μετέφερε στη μικρή οθόνη αριστοτεχνικά ο Κώστας Κουτσομύτης και που ανέδειξε ως πρωταγωνίστρια ιδιαίτερων αποχρώσεων την Αλεξανδρινή Σικελιανού.

Στο agioritikovima υπήρχε εχθές ένα δημοσίευμα για την όμορφη και ευαίσθητη ηθοποιό που χρόνια έχει να εμφανιστεί στο προσκήνιο της τέχνης και της δημοσιότητας…

«Επάγγελμα, κατεύθυνση και... όνομα έχει αλλάξει μία από τις γνωστότερες πρωταγωνίστριες της δεκαετίας του ’90, η Αλεξανδριανή Σικελιανού, που πλέον είναι μοναχή και, μάλιστα, στα Ιεροσόλυμα!» γράφεται, ακριβώς στο σάιτ που ασχολείται με τον μοναχισμό, για να συνεχίσει ως εξής:

«Σίγουρα, θυμάστε την ηθοποιό από την σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Πρόβα Νυφικού», αλλά και από την «Παλίρροια» όπου έπαιξε δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Τι κι αν πολλοί την χαρακτήρισαν ως την νέα μεγάλη πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης; Η Αλεξανδριανή αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια αλλά και την Ελλάδα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπηρέτησε ως διοικητική υπάλληλος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη συνέχεια έγινε μοναχή σε μοναστήρι του, αλλάζοντας όνομα, χρώμα μαλλιών και... κατεύθυνση ζωής, ενώ η απόφασή της αποδίδεται σε μία μεγάλη προσωπική απογοήτευση που βίωσε»…

… Είναι μια ιστορία ζωής από αυτές που δεν μπορούν αν όχι να σε συγκινήσουν, τουλάχιστον να σε παραξενέψουν.

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού γεννήθηκε στο Σικάγο, στις ΗΠΑ, όταν οι Έλληνες γονείς της, ήταν ακόμα φοιτητές σε μεγάλο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Μεγάλωσε στην Ελλάδα και επέστρεψε στις ΗΠΑ στην εφηβεία της, για να συνεχίσει τη φοίτηση σε εξειδικευμένο σχολείο υποκριτικής.

Λίγοι νέοι έχουν την ευκαιρία, από τα παιδικά κι εφηβικά τους χρόνια, να έχουν τόσο κοσμοπολίτικη ζωή και τόσες εικόνες διαφορετικές.

Υπολογίζοντας τη συνέχεια της ζωής της, ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές ανοίγονταν μπροστά στο ψηλό, λιγνό με τα ευαίσθητα σκούρα μάτια κορίτσι.

Πέρασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πίσω στην Ελλάδα, συμμετείχε στις σειρές «Λυγερή» της «ΕΤ1», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, στο σίριαλ «Αγνοημένοι» του ANT1, ενώ ο Κώστας Κουτσομύτης, την επέλεξε μεταξύ δεκάδων υποψηφίων για τον ρόλο της Αγγελικούλας στη πολύκροτη "Πρόβα Νυφικού" το 1995.

Θα πρωταγωνιστήσει ακόμα στη δραματική σειρά του MEGA, «Παλίρροια» του Μανούσου Μανουσάκη και το 2000 θα κάνει σινεμά, με την ταινία «Πίσω Πόρτα», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Κάπου εκεί, τα ίχνη της και η κοσμική της φωτεινή πλευρά χάνονται σε φήμες…

Η καλλονή με τις επιτυχίες, η διασημότητα, η καταξίωση και η απόφαση για εξαφάνιση, για χάσιμο προσωπικών, ιδιαίτερων στοιχείων και για αφοσίωση αποκλειστικά στον Θεό, σε ένα μοναστήρι κάπου, σε μια άλλη ήπειρο, χαμένο στην άμμο και στην έρημο. Κι ας είναι ευτυχισμένη