Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

υψηλη



Έχετε υψηλή ή χαμηλή πίεση; - Τι σημαίνει ο κάθε αριθμός

Όταν μετράμε την πίεση βλέπουμε στο πιεσόμετρο δύο αριθμούς που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε «μεγάλη» και «μικρή» πίεση.

Τι δείχνει η καθεμιά;

Οι γιατροί ονομάζουν τους δύο δείκτες συστολική και διαστολική πίεση όταν αναφέρονται στη «μεγάλη» και τη «μικρή» πίεση αντίστοιχα.



Πομπέο: Οι πωλήσεις όπλων υψηλής ακρίβειας σε χώρες όπως η Σ. Αραβία «μειώνουν τον κίνδυνο» για τους άμαχους στην Υεμένη

Οι πωλήσεις πυραύλων και άλλων όπλων υψηλής ακριβείας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει επικριθεί διότι η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της που ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη έχει σκοτώσει αμάχους, συμβάλλουν στη μείωση των θανάτων μεταξύ των αμάχων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών



Υψηλή χοληστερίνη: Το σημάδι στα μάτια που δείχνει ανεβασμένη χοληστερόλη

Η αυξημένη χοληστερίνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συνήθως δεν έχει εμφανή συμπτώματα.
 


ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Υψηλή ανεργία έως το 2030, με τριπλάσια υποαπασχόληση

Μετά το 2030 και υπό προϋποθέσεις θα επανέλθει η ανεργία σε «φυσιολογικά επίπεδα», ήτοι κάτω του 10%, και αυτό εφόσον η ελληνική οικονομία παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ολόκληρη της επόμενη δεκαετία. 



Υψηλή αρτηριακή πίεση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Η υπέρταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους πάσχοντες να μειώνουν την πρόσληψη αλατιού μέσω των τροφών και να καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λιπαρά.



Υψηλή χοληστερόλη: Ο ρόλος του ασβεστίου

Τη συμβολή του ασβεστίου στη ρύθμιση της χοληστερόλης αναδεικνύουν Καναδοί ερευνητές των πανεπιστημίων Αλμπέρτα και ΜακΓκιλ.

 

Οι ερευνητές μελέτησαν το ρόλο της πρωτεΐνης πρόσδεσης του ασβεστίου και παρατήρησαν μεγάλη αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα τρωκτικών, όταν η πρωτεΐνη απουσίαζε.