Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Υπουργείο Οικονομίας



Για κρούσματα απάτης στο ΕΣΠΑ προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομίας

Κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ έχει εντοπίσει το υπουργείο Οικονομίας το τελευταίο διάστημα και, πέρα από τις δράσεις που έχει αναλάβει για την εξάλειψη του φαινομένου, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.



Υποχρεωτικά τα GPS στα βυτιοφόρα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομίας

Η εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα ήταν και είναι υποχρεωτική, η μοναδική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο, αφορά το γεγονός ότι το κόστος εγκατάστασης των συστημάτων δεν θα καταβάλλεται υποχρεωτικά από τον βυτιοφορέα, αλλά θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την εταιρία εμπορίας καυσίμων.



Παπαδημητρίου: Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ

Να δώσει το στίγμα της πίστης του στο ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επιχείρησε στην πρώτη του ομιλία ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραλαμβάνοντας από τον Γιώργο Σταθάκη τη θέση του υπουργού.



Συνέντευξη Τύπου το απόγευμα για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Συνέντευξη τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα δώσουν το απόγευμα στις 18:00 οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



Καμία επιβάρυνση για τις πληρωμές με κάρτες

Καμία επιβάρυνση στους καταναλωτές λόγω της χρήσης μέσων πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική ή η χρεωστική κάρτα. Αυτό προβλέπεται με το άρθρο 56 του ν. 4370/2016 που τροποποιεί τον ν. 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή.



Από αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινάει αύριο Πέμπτη 17/3/2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020