Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Υποθυρεοειδισμός



Υποθυρεοειδισμός: Τα συμπτώματα και οι αιτίες – Ποια άλλα προβλήματα υγείας προκαλεί

Όταν ο θυρεοειδής αδένας απελευθερώνει πολύ λίγη θυρεοειδική ορμόνη η οποία ελέγχει τον μεταβολισμό, τότε ο ασθενής πάσχει από υποθυρεοειδισμό.

Ο αδένας λειτουργεί σε συνδυασμό με την υπόφυση για να απελευθερώσει τη σωστή ποσότητα αυτής της ορμόνης.

Συμπτώματα υποθυρεοειδισμού



Αυτά είναι τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού

Τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού συγχέονται πολλές φορές με άλλες ασθένειες. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να αναπτυχθούν τόσο σταδιακά, ώστε να υποθέσουμε λανθασμένα ότι οι αλλαγές που επιφέρει η ασθένεια είναι απλά μέρος της φυσιολογικής γήρανσης.



Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον υποθυρεοειδισμό - Συμπτώματα & πως τον επηρεάζει η διατροφή

Ο υποθυρεοειδισμός αποτελεί τη λειτουργική διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την οποία ο αδένας εργάζεται δυσανάλογα λιγότερο σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου.

Υποθυρεοειδισμός: Συμπτώματα
Τα συμπτώματα και οι κλινικές εκδηλώσεις του υποθυρεοειδισμού είναι συνάρτηση της βαρύτητας του αλλά και της ηλικίας του ασθενούς.



Υποθυρεοειδισμός: Αυτά είναι τα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία

Ο υποθυρεοειδισμός (υπολειτουργία του θυρεοειδούς) είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής σας αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα ορισμένων σημαντικών ορμονών.
Ο υποθυρεοειδισμός αναστατώνει τη φυσιολογική ισορροπία των χημικών αντιδράσεων στο σώμα σας. Οι γυναίκες, ιδίως όσες είναι άνω των 60 ετών, είναι πιο πιθανό να έχουν υποθυρεοειδισμό.



Υποθυρεοειδισμός και μνήμη - Δείτε πώς θα την βελτιώσετε

Ίσως ένα  από τα πιο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό είναι ότι, πολλές φορές, η συγκέντρωση γίνεται δύσκολη, και εμφανίζονται προβλήματα με την μνήμη.



Υποθυρεοειδισμός: Προσοχή στα πρώιμα σημάδια

Τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού συγχέονται πολλές φορές με άλλες ασθένειες.

Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να αναπτυχθούν τόσο σταδιακά, ώστε να υποθέσουμε λανθασμένα ότι οι αλλαγές που επιφέρει η ασθένεια είναι απλά μέρος της φυσιολογικής γήρανσης.