Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

υπογονιμότητα



Υπογονιμότητα: Πως να επιτύχετε επαναφορά της ορμονικής ισορροπίας

Αναμφισβήτητη είναι πλέον η άνοδος της υπογονιμότητας παγκοσμίως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 14% των γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών εκτιμάται ότι δυσκολεύεται να συλλάβει ή να διατηρήσει την εγκυμοσύνη



"Ζωντανές" οι ελπίδες τεκνοποίησης στην υπογονιμότητα των ζευγαριών

«Απόλυτα εφικτή η τεκνοποίηση, σε κάθε περίπτωση υπογόνιμων ζευγαριών, αρκεί αυτά να ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή», είναι το αισιόδοξο μήνυμα του Μαιευτήρα Χειρουργού-Γυναικολόγου και Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρος Νικολάου Σκαρτάδου, με αφορμή τα συνεχώς αυξητικά διαπιστούμενα περιστατικά υπογονιμότητας που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία.



Τρία στα 4 ζευγάρια που κάνουν θεραπεία υπογονιμότητας, τελικά θα αποκτήσουν παιδί

Σχεδόν τρία στα τέσσερα ζευγάρια που ξεκινούν θεραπεία υπογονιμότητας, τελικά θα γίνουν γονείς, σύμφωνα με μια νέα μακρόχρονη -και ενθαρρυντική- δανική επιστημονική έρευνα.



Πρωτοποριακό τεστ αποκαλύπτει τα γενετικά αίτια της υπογονιμότητας

Τις γονιδιακές αιτίες της ανεξήγητης, επίμονης υπογονιμότητας αποκαλύπτει γενετικό τεστ  που εξετάζει τις μεταλλάξεις 140 γονιδίων οι οποίες σχετίζονται με διάφορες μορφές της στους άνδρες και τις γυναίκες.



Ψευδάργυρος, η έλλειψή του προκαλεί λοιμώξεις, δερματοπάθειες, λευκά σημάδια στα νύχια, τριχόπτωση, υπογονιμότητα, διαταραχές στον ύπνο

Ο ψευδάργυρος (Zn) είναι ένα σημαντικό στοιχείο, συμπαράγοντας της καρβονικής ανυδράσης, της αλκαλικής φωσφατάσης, των RNA και DNA πολυμερασών, της αλκοολικής αφυδρογονάσης και πολλών άλλων σημαντικών ενζύμων και πρωτεϊνών. Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο.