Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

υπα



Νέα NOTAM από ΥΠΑ: Οι επισκέπτες προς την Ελλάδα θα μπορούν να υποβάλλουν PLF λίγο πριν την πτήση

Η νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την οποία ταυτόχρονα παρατείνεται και η ισχύς των προηγούμενων που αφορούν τις πτήσεις εξωτερικού έως την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, προβλέπει πως από εδώ και στο εξής οι επισκέπτες προς τη χώρα μας θα μπορούν οποιαδήποτε ώρα πριν την πτήση να υποβάλουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator F



Σπίρτζης: Με κομματικά κίνητρα η απεργία των ελεγκτών της ΥΠΑ

Ανοιχτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ακόμη και σήμερα, καλώντας τους να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα, δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διαφορετικά "η απεργία έχει κομματικά κίνητρα".



Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια λόγω απεργίας. Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 00:01 τοπική της Τρίτης 4 Οκτωβρίου έως ώρα 23:59 τοπική του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει 10 σκέλη πτήσεων την Παρασκευή , 7 Οκτωβρίου 2016 και 10 σκέλη πτήσεων το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016:



Και την Πέμπτη ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air

Ακυρώσεις σε οκτώ σκέλη πτήσεων της Olympic Air θα σημειωθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει από την περασμένη Τρίτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Ειδικότερα, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει τις πτήσεις:



«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Η κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία ψηφίζεται το νομοσχέδιο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις», προκάλεσε ομοβροντία επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.



Στη Βουλή το νομοσχέδιο-προαπαιτούμενο για την ΥΠΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται την Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και αναμένεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια την Πέμπτη.