Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τι γνωρίζετε για τα μύρτιλλα;



Ή αλλιώς blueberries!
Είναι ένα φρούτο που είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό. Παρ’ότι υπάρχει παραγωγή και στην χώρα μας, οι Έλληνες δεν τα προτιμούν ιδιαίτερα. Κι όμως τα μύρτιλλα έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Συγκεκριμένα περιέχουν βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, μεταλλικά άλατακαι φυτικές ίνες. Είναι χαμηλά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα κατατάσσουν ως φρούτα απαραίτητα στην υγιεινή διατροφή.
Η πιο χαρακτηριστική ιδιότητά τους είναι η αντιοξειδωτική τους δράση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι κατά της γήρανσης. Βοηθάνε το ουροποιητικό σύστημα και κάνουν καλό και στην καρδιά των ανθρώπων. Άνθρωποι που πάσχουν από ουρολοίμωξη συνίσταται να καταναλώνουν. Επίσης οι γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τα σημάδια της γήρανσης μπορούν να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Τέλος είναι κατά της χοληστερίνης και κάνει καλό στην καρδιά, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να προσέχουν παραπάνω πρέπει απαραιτήτως να τρώνε καθημερινά.
Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε να φτάσετε στα 40 ή στα 50 για να ξεκινήσετε να τρώτε μύρτιλλα. Εντάξτε τα άμεσα στην διατροφή σας και επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά τους.