Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Είσαι έγκυος; Πιες ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα για να κάνεις καλόβολο παιδί



Οι έγκυες που απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα αποκτούν παιδιά που προσαρμόζονται πιο εύκολα συναισθηματικά και αναπτύσσουν πιο σταθερή συμπεριφορά σε σχέση με εκείνα των οποίων οι μαμάδες αποφεύγουν δια ροπάλου το αλκοόλ.

Σύμφωνα με την Δανή ψυχολόγο Τζάνι Νικλεσεν από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, οι γυναίκες που κατανάλωναν μικρή ποσότητα  αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,  αποκτούσαν παιδιά που ήταν πιο σταθερά συναισθηματικά και είχαν καλύτερη συμπεριφορά όταν έφταναν στην ηλικία των 7 ετών.

Η ίδια, πάντως, επισημαίνει ότι, τα ευρήματα της έρευνας δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να καταναλώνουν χωρίς μέτρο αλκοολούχα ποτά.
 
Με βάση σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» η Δανή ψυχολόγος εξηγεί ότι στην διάρκεια της έρευνάς της διαπίστωσε ότι, οι γυναίκες που κατανάλωναν συνολικά στην εγκυμοσύνη τους δέκα μπουκάλια κρασί με 12% αλκοόλ, ήταν οι πιο μορφωμένες και ακολουθούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κάτι που είχε άμεση επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών τους.
  
Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ετών 1996 - 2002, συμμετείχαν συνολικά 100.000 έγκυες  από τη Δανία.
 
Οι γυναίκες που συμμετείχαν κλήθηκαν να απαντήσουν για την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσαν σε τρεις φάσεις της ζωής τους: Δύο φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μία ακόμη όταν το μωρό τους ήταν 6 μηνών.