Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτή η τροφή "πολεμά" τον καρκίνο το μαστού!



Το φυστικοβούτυρο... είναι η τροφή που σύμφωνα με μελέτες συμβάλλει κατά των καλοηθών παθήσεων του μαστού στην πρώιμη ηλικία.
Ερευνητές από το Washington University School of Medicine στο St. Louis και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του φυστικοβούτυρου και των καλοηθών παθήσεων του μαστού στην πρώιμη ενήλικη ζωή.

Καλοήθεις παθήσεις του μαστού παρουσιάζονται συνήθως όταν υπάρχουν αλλαγές στο μέγεθος του στήθους ή σοβαροί τραυματισμοί με λοιμώξεις που δημιουργούν εξογκώματα στο μαστικό ιστό.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ερευνητική ομάδα δεν διερεύνησε τη σχέση μεταξύ του φυστικοβούτυρου και των κακοηθών εξογκωμάτων του μαστού.

Όσοι από εσάς καταναλώνεται αλλά και όσοι δεν έχετε εντάξει στην διατροφή σας το φυστικοβούτυρο, θα πρέπει να μάθετε τα εξής:

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Β3, σίδηρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικά ακόρεστα λιπαρά. Επίσης είναι μία σημαντική πηγή φυτικών ινών.

Κάποιες από τις ιδιότητες των συγκεκριμένων βιταμινών είναι ότι βοηθάνε στον σωστό πολλαπλασιασμό των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού, ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη και συμβάλλουν στην πρωτεϊνοσύνθεση. Επιπλέον καταπολεμούν βακτήρια, ιούς και μύκητες. Τέλος οι φυτικές ίνες αποβάλλουν τις τοξίνες του οργανισμού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φυστικοβούτυρου δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, συνδέεται με ποσοστό 39 τοις εκατό για χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καλοηθών παθήσεων του μαστού.

Το αποτέλεσμα φάνηκε ιδιαίτερα έντονο σε κορίτσια που είχαν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.