Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ισραηλινός αστυνομικός ρίχνει Παλαιστίνιο από αναπηρικό καροτσάκι

Συγκλονίζει το βίντεο που αποτυπώνει την αγριότητα ενός Ισραηλινού αστυνομικού, ο οποίος ρίχνει έναν ανάπηρο Παλαιστίνιο από το αμαξίδιό του, ενώ ο τελευταίος προσπαθεί να προσεγγίσει ένα 14χρονο κορίτσι που λίγα λεπτά πριν δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών στη Χεβρώνα.

Βίντεο: Ισραηλινός αστυνομικός ρίχνει Παλαιστίνιο από αναπηρικό καροτσάκι
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο αποτυπώνεται η προσπάθεια του Παλαιστινίου να πλησιάσει τους ένστολους μαζί με μία ομάδα πολιτών που έτρεξαν με σκοπό να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο 14χρονο κορίτσι, το οποίο λέγεται ότι επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Τότε, ο αστυνομικός αφού συνομίλησε για λίγο με τον Παλαιστίνιο, τον έσπρωξε με δύναμη, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αμαξίδιό του και ο ανήμπορος άνδρας να πέσει στο έδαφος.

Μόλις οι υπόλοιποι πολίτες είδαν το περιστατικό έτρεξαν προς το μέρος του Παλαιστινίου, αλλά όταν ένας δεύτερος αστυνομικός έστρεψε το όπλο του στο πλήθος, τους έτρεψε σε φυγή.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Νέοι Κατά των Εποικισμών, Ισα Άμρο, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή του περιστατικού, εξήγησε πως οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνταν ότι το κορίτσι θα πέθαινε από αιμορραγία. 

«Ο κόσμος ήθελε να σώσει τη ζωή της και να καλέσει ένα παλαιστινιακό ασθενοφόρο. Η συνοριοφυλακή τους απέτρεψε από τον να την προσεγγίσουν και να της προσφέρουν βοήθεια», δήλωσε στον Telegraph ο Άμρο.

Όσο για τον άνδρα στο αναπηρικό αμαξίδιο δήλωσε: «Ο άνδρας στο αναπηρικό καροτσάκι προσπαθούσε να προσεγγίσει το κορίτσι στο έδαφος και τον έσπρωξαν. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο διευθυντής της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο οποίος επισήμανε πως ο άνδρας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε πως πραγματοποιείται έρευνα για το βίντεο από το υπουργείο Δικαιοσύνης.