Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Τουρκοκυπριοι



Κύπρος: Νέα προκλητική ενέργεια των Τουρκοκυπρίων

Σε ακόμα μια προκλητική ενέργεια φαίνεται πως προχωρά η Τουρκοκυπριακή πλευρά. Εν μέσω επικρίσεων από την Ε.Ε για τις Τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, το ψευδοκράτος θέλει ίσως να… «απαντήσει» με μια ενέργεια που προκαλεί.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από την απόφαση να ανοίξει το τμήμα της Αμμοχώστου που παρέμενε κλειστό μετά την εισβολή των Τούρκων στις 145 Αυγούστου του 1974.



Πρόκληση από την Τουρκία: Μετά τη «Μακεδονία» και η «Βόρεια Κύπρος» στην έκθεση του Βερολίνου

Δεύτερο «φάουλ» για τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που διεξάγεται στο Βερολίνο, καθώς μετά τη «Μακεδονία» που εμφάνισαν στο περίπτερό τους οι Σκοπιανοί, τη σκυτάλη πήραν οι Τούρκοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με περίπτερο του ψευδοκράτους και την ονομασία «Βόρεια Κύπρος».


Τουρκικό Ινστιτούτο: Πιθανό βίαιο επεισόδιο με Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο 2019

Οι πιθανότητες για βίαιο επεισόδιο στη Μεσόγειο με την εμπλοκή Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, μέσα στο 2019, διατυπώνονται στα αποτελέσματα έρευνας τουρκικής δεξαμενής σκέψης, η οποία, αναλύοντας… τα δεδομένα, υιοθετεί όλες τις πολιτικές, τα συμπεράσματα και τις απειλές του τουρκικού κράτους. 



Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι είναι ο μεγαλύτερος όμηρος του στάτους κβο

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε ότι μόνο η τουρκοκυπριακή πλευρά συμπεριφέρεται δραστήρια για τη λύση, αναπτύσσει προτάσεις και ανησυχεί για τον χρόνο που χάνεται, επειδή «είναι η πλευρά που είναι ο μεγαλύτερος όμηρος του στάτους κβο».



Έκτακτο: Η Τουρκία ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στην πλευρά των Τουρκοκυπρίων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, με ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά στις έρευνες της Exxon Mobıl στο οικόπεδο 10 και αναφέρει: 



Απίστευτη πρόκληση Ακιντζί: Ο Αττίλας στην Κύπρο ήταν σωτήρια επέμβαση

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνεχίζει τις «αρνητικές τις προσεγγίσεις», όπως υποστήριξε.