Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

θρησκευτικών



Φίλης: Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών

Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και ΘρησκευμάτωνΝίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής.

«Μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό,  κατηχητικό» είπε ο υπουργός δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.

Η αναφορά του Νίκου Φίλη έχει ως εξής:



Ετοιμη η Κρήτη για το παγκόσμιο γεγονός των Ορθοδόξων: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1300 χρόνων από την 7η οικουμενική Σύνοδο μέχρι σήμερα, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος που θα λάβει χώρα στην Κρήτη από τις 16 ως και τις 27 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο Κολυμπάρι Χανίων στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.



Ιερά Σύνοδος: Υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία

Με την εισήγηση του μητροπολίτη Ύδρας - Σπετσών - Αιγίνης Εφραίμ, με θέμα «Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού» ασχολήθηκε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, στην τρίτη ημέρα συνεδρίας κατά την έκτακτη σύγκλησή της.



Τι προτείνει η Εκκλησία για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία

«Η Εκκλησία επισήμως δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, αλλά ήδη έχει δώσει τις δικές της προτάσεις, με τους δικούς της τρόπους», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πολιτικός επιστήμων και στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Χολέβας.



Ιερώνυμος: "Επικίνδυνο να μιλάμε για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών"

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων της Λεοντείου Σχολής ανακηρύχθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ειδική τελετή, όπου του απονεμήθηκε ο «Χρυσός Σταυρός Αρετής και Ευποιίας».